burger

Українки, яких було визволено з полону, отримають допомогу від Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького

Опубліковано 8 Жовтня 2022 року, о 16:41

Таке рішення було ухвалене на засіданнях комісії Фонду. Воно стосується 52 українських жінок, що повернулися з полону у межах обмінів військовополоненими з квітня цього року дотепер.

У тому числі щодо українок, які прибули на Батьківщину у результаті двох вересневих обмінів.

Рішення стосовно ще 13 бранок кремля буде ухвалено наступного тижня.

Кожна жінка одноразово отримає на свій банківський рахунок близько 80 тис. грн.

Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького надає українкам не лише фінансову допомогу.

Також він пропонує відпочинково-реабілітаційну поїздку до Польщі та психологічну підтримку жінок, яким довелося страждати в нелюдських умовах в неволі у ворога. Вона надається у вигляді психологічних консультацій.

Окрема програма Фонду – підтримка українських дітей віком до 18 років, які втратили через війну обох батьків або одного з них, якщо він був єдиним опікуном. Таким дітям надається щомісячна фінансова допомога у сума понад 5 тис. грн на місяць. Першим місяцем виплат вважається місяць, коли була подана заявка на допомогу. Виплати тривають протягом дії проєкту, тобто до кінця грудня 2022 року.

Заявка на допомогу заповнюється та подається онлайн на сайті Фонду https://sheptytskyfund.pl/

– достатньо заповнити форму.

У разі, якщо у вас не вистачає документів для подання заявки

чи маєте запитання або хочете уточнити деталі, звертайтесь за номером телефону:

+38 093 213 76 96 Оксана Похода.

Нагадаємо, Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького створений за спільною ініціативою Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та Уряду Польщі. Перші заявки на допомогу Фонд розпочав приймати з 17 серпня.