burger

Ваша обізнаність – ваша безпека. Як не стати жертвою торгівлі людьми

Опубліковано 14 Січня 2023 року, о 14:54

Наприкінці минулого року у комітеті з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту відбулися слухання за участю представників ОБСЄ, неурядових організацій і громадянського суспільства. Говорили про зростання кількості випадків торгівлі людьми й трудової експлуатації на тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Запрошені експерти були одностайні в тому, що у лютому 2022 року Єврокомісія швидко визначилася із наданням юридичного статусу українським втікачам від війни, і це помітно стримало вчинення правопорушень щодо них.

Однак днями Генеральна секретарка ОБСЄ Гельґа Марія Шмід повідомила, що це не вирішило всіх проблем. Небезпека торгівлі людьми у країнах, які приймають біженців, залишається.

Більшість українців не говорять мовою нової країни, залежні від сторонньої допомоги й іноді мають психічні травми внаслідок війни. Тому можуть бути втягнутими у трудову чи сексуальну експлуатацію, жебрацтво або злочинну діяльність. Більша частина жертв може навіть не підозрювати про це.

Допомогти нашим співвітчизникам зрозуміти ризики торгівлі людьми й отримати необхідну допомогу покликана кампанія «Будьте в безпеці». Її організувала ОБСЄ спільно з Thomson Reuters. Докладніше про кампанію можна дізнатися на сайті.