burger

Всесвітня продовольча програма ООН в Україні: 137 тисяч тонн продовольчої допомоги та понад 370 млн доларів США грошових виплат

Опубліковано 22 Грудня 2022 року, о 12:28

Всесвітня продовольча програма (ВПП) – одна з найбільших гуманітарних агенцій ООН, яка активно допомагає українцям з перших днів війни. ВПП надає підтримку харчовими продуктами, а також має програму грошових виплат для внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій населення.

З початку війни ВПП доставила більш ніж 137 тисяч тонн продовольчої гуманітарної допомоги, переважно у важкодоступні й небезпечні прифронтові райони та на деокуповані території. Також ВПП виплатила грошову допомогу 2,2 мільйона українців на загальну суму понад 370 млн доларів США. Такі дані містяться у звіті, розміщеному на сайті агенції.

ВПП закуповує майже всю продукцію в Україні та співпрацює з місцевими виробниками хліба. Значна частина продовольчої допомоги надходить у лікарні, дитячі будинки, інтернати, місця проживання ВПО.

Нагадаємо, що Мінреінтеграції разом зі Всесвітньою продовольчою програмою реалізують спільний гуманітарний проєкт із забезпечення продуктовими наборами маломобільних переселенців, яких евакуювали з небезпечних регіонів. Вже доставлено продукти для близько 5 тисяч громадян у майже 150 спеціалізованих установ. Проєкт триває і буде продовжений на наступний рік.