burger

Ще 52 громадянина отримають компенсацію за зруйноване житло в Донецькій області

Опубліковано 5 Листопада 2021 року, о 14:54

Сьогодні, 5 листопада 2021 року, Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації громадянам, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської федерації в Донецькій області, ухвалила рішення про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список 52 громадяни, які є власниками
28 об’єктів зруйнованого житла.

Так, 28 об’єктів зруйнованого житла, 14 з яких знаходяться в місті Авдіївка, 8 – в місті Мар’їнка, 3 – в селищі Опитне, 1 – в селищі Піски, 1 – в селищі Первомайське та 1 – в селі Новомихайлівка.

Відтак, за результатами засідання 52 постраждалих отримають компенсацію на загальну суму 8 мільйонів 182 тисячі 328 гривень 50 копійок, що становить понад 292 тисячі гривень на один зруйнований об’єкт. Розгляд однієї заяви подовжено на місячний термін.

Варто зазначити, що Мінреінтеграції спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією (обласною військово-цивільною адміністрацією), органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями населених пунктів продовжує роботу з надання грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської федерації.

Загалом, з початку 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях прийнято рішення про надання компенсації 389 постраждалим, які є власниками 340 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 93 мільйони
795 тисяч 741 гривня.

Цьогоріч Мінреінтеграції збільшить фінансування програми компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії Рф житло. Так, очікується, що у 2021 році компенсацію отримають понад 300 родин.