burger

Відтепер мешканці Луганщини зможуть отримати 260 різних адміністративних послуг в Центрі «Дія»

Опубліковано 16 Листопада 2021 року, о 16:25

Сьогодні, 16 листопада 2021 року, за участі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відбулося відкриття Центру Дія у Станиці Луганській (Луганська область).

У заході також взяли участь Посол ЄС в Україні Матті Маасікас, постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай та керівник Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Щастинського району Альберт Зінченко.

Дія Центр — це простір із комплексом усіх необхідних послуг для громадян, зручним сервісом та додатковими можливостями для українців.

Так, нововідкритий центр в Станиці Луганський пропонує громадянам 260 різних адміністративних послуг. Окрім цього українці зможуть отримати консультації щодо онлайн-послуг та бізнесу (Дія.Бізнес).

«Відкриття цього центру – важливий інструмент для наших громадян, які проживають у Луганській та Донецькій областях. Відтепер буде єдине комплексне вікно, куди можна буде прийти й отримати послуги швидко, комфортно, а головне в одному місці. Це допоможе нашим людям зберегти десятки тисяч годин свого життя, не простоюючи їх в довжелезних чергах. Знаю, що проєкт передбачає будівництво й інших таких центрів і я сподіваюся, що ми теж невдовзі побуваємо на його відкритті й в Донецькій області», – наголосила Ірина Верещук.

Вона також додала, що саме такі кроки, які спрощують бюрократичні процедури для мешканців Донецької та Луганської областей, й є тією «м’якою силою», яка повинна забезпечити зручність, комфорт та безпеку для наших людей.

До слова, приміщення центрів Дія інклюзивні, мають коворкінг-зону та конференц-зал. Крім цього, передбачені простори для самообслуговування, де українці можуть скористатися Порталом Дія. Тут адміністратори центру навчать користуватися порталом, допоможуть та підкажуть, як отримати онлайн потрібну послугу. В результаті це дозволить громадянам в подальшому отримувати послуги самостійно.

Нагадаємо, що наразі в Мінреінтеграції ведеться активна робота щодо переведення усіх  державних послуг для мешканців ТОТ в онлайн-формат. Так, у травні 2021 року запроваджено цифровий продукт єМалятко, завдяки якому батьки немовлят, які народилися на ТОТ отримали можливість швидко та зручно на Порталі Дія оформити свідоцтво про народження. Також на Порталі Дія ВПО можуть подавати заявку про намір отримати пільговий іпотечний кредит.

Крім того, 3 листопада 2021 року, уряд ухвалив рішення, яке дозволить ВПО подати заяву на грошову допомогу онлайн.