burger

Ірина Верещук: «У 2022 році на КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» будуть доступні регулярні перевезення»

Опубліковано 23 Листопада 2021 року, о 13:04

Триває робоча поїздка Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук на Херсонщину.

Під час другого дня Віце-прем’єр-міністр оглянула режимну та сервісну зони КПВВ «Чонгар», який вже передано від АТ «Українська залізниця» на баланс Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«КПВВ «Чонгар» вже на балансі нашого ДП і звичайно воно обслуговується. Я дякую місцевим керівникам, які обслуговують КПВВ в силу можливостей і в силу потреб. Однак у нас ще є завдання облаштувати тут аптечний пункт, приміщення банку та автобусну станцію для комфорту наших громадян. Ця робота почнеться з січня 2022 року», – зазначила Ірина Верещук.

Крім того, наразі ДП Мінреінтеграції вже вирішує питання розміщення автостанції на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» та налагодження автобусного сполучення від сервісних зон КПВВ на ТОТ та виїзду з неї. Віце-прем’єр-міністр зазначила, що наразі розглядається можливість придбання чотирьох електромобілів для зазначених КПВВ, які перевозитимуть людей.

«Нам треба запропонувати легальний шлях. Нелегальні перевізники з’являються тоді, коли легальний шлях не працює й ніхто це не контролює. Саме це ми обговорювали вчора на засіданні з правоохоронними органами Херсонської області та АР Крим. Ми вже готові оголосити конкурс на придбання електромобілів у січні, тому до лютого це питання перевезення, коли ми говоримо від нуля і до населених пунктів, буде вирішене», – наголосила Ірина Верещук.

Ще одним актуальним питанням є щеплення від коронавірусу мешканців ТОТ. Ірина Верещук запевнила, що українці, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованого Криму, будуть мати змогу вакцинуватися безпосередньо на КПВВ.

Нагадаємо, під час робочої поїздки Ірина Верещук обговорила актуальні питання Меджлісу кримськотатарського народу та ВПО на Херсонщині.