burger

Верещук: Донецька та Луганська області мають стати територіями пріоритетного розвитку

Опубліковано 30 Листопада 2021 року, о 10:20

Віце-прем’єр-міністр — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук провела робочу нараду щодо Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року за участі народних депутатів та представників профільних міністерств.

«У серпні цього року Уряд затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року. У свою чергу Мінреінтеграції напрацювало пакет законопроектів для того, щоб перетворити Донецьку та Луганську області в територію пріоритетного економічного розвитку. Мешканці Донбасу отримають робочі місця і підвищення рівня життя,  держава – додаткові кошти для відновлення Донбасу, підприємці та інвестори  – комфортні умови для ведення бізнесу», – пояснила Ірина Верещук. 

«Наразі опрацьовуються пропозиції та рекомендації, завдяки яким вдасться розвивати цю територію. Дуже сподіваюсь, що законопроекти будуть зареєстровані у Верховній Раді ще до кінця року», – зазначила вона. 

Довідково. Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей – це узгоджений з місцевими громадами, бізнесами та міжнародними партнерами план, який дозволить залучити кошти для відновлення зруйнованого Донбасу. Стратегія передбачає реалізацію важливих ініціатив, а саме: створення Фонду консорціумного фінансування, страхування воєнно-політичних ризиків, програми навчання, зниження рівня безробіття. Поєднання бюджетних коштів, міжнародної допомоги та приватних інвестицій надасть можливість Донбасу перетворитись на успішний регіон.