burger

Ірина Верещук відвідала сучасну сервісну зону в Шульгинці

Опубліковано 13 Грудня 2021 року, о 18:14

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та очільник Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай проінспектували роботу Центру громадської взаємодії «Нове село» Шульгинської сільської ради Старобільського району Луганської області. 

Зазначений бізнесово-соціальний проєкт «Нове село» є ініціативою Президента України Володимира Зеленського.

«Я приємно вражена реалізацією проєкту «Нове село» в Шульгинці. Важливо, що перші із 1600 інфраструктурних проєктів програми «Нове село» реалізовані саме тут. Для відродження українського села треба створювати робочі місця та відновлювати інфраструктуру, забезпечити комфорт та швидкість доступу до адміністративних i соціальних послуг. «Нове село» є прикладом нового формату взаємодії між державою і місцевою владою, бізнесом i громадою. За приватно-державним партнерством майбутнє», – повідомила Ірина Верещук.

Так, у новозведеному комплексі у Шульгинці працюють сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), конференц-зала, зала для тренінгів, онлайн-бібліотека, зала робототехніки тощо.
Нова сервісна зона розрахована на створення комфортних умов для зміцнення інфраструктури громади шляхом надання зручних місць для проведення громадських, соціальних та культурних заходів, підвищення якості надання адміністративних послуг жителям громади.

Роботи з монтажу та наповнення модулів тривали усього 5 місяців. А проєктна вартість об’єкту склала 20 млн гривень.

«Ми побачили не тільки прекрасну будівлю, а й дітей, які тут займаються та наставників, які готові працювати з людьми і віддавати частинку себе. Ми – молода країна і нам багато чого треба проговорити, щоб зрозуміти, хто ми і куди йдемо», – наголосила Ірина Верещук.

Крім того, Голова Шульгинської громади Наталя Петренко розповіла, що після відкриття такої сервісної зони почало надходити багато листів з тимчасово окупованих територій від людей, які хочуть переїхати до «Нового села». На думку Ірини Верещук створення саме таких привабливих територій, підвищення якості життя допоможуть нам у боротьбі за свідомість людей з непідконтрольних територій.