burger

На КПВВ «Станиця Луганська» розпочав роботу модульний пункт вакцинації від COVID-19

Опубліковано 18 Січня 2022 року, о 15:00

На території сервісної зони контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» встановлено модульну конструкцію для розміщення медичних працівників та облаштування пункту щеплень від COVID-19. Спорудження проводило державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», яке належить до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Новий пункт має на меті полегшити доступ до вакцинації від COVID-19 для громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Відтепер громадяни, які перетинають лінію дотику, зможуть скористатися послугами з вакцинації у модульному пункті. Графік роботи – у будні дні з 8:00 до 15:00, у вихідні з 8:00 до 13:00.

Наразі для громадян доступні три вакцини – AstraZeneca, Comirnaty від Pfizer-BioNTech та CoronaVac від Sinovac Biotech. Найближчим часом можливе надходження вакцини Moderna (mRNA-1273, Spikevax).

Нагадаємо, КПВВ «Станиця Луганська» – наразі єдиний пункт пропуску на лінії дотику, котрий діє на щоденній основі. Повноцінну роботу решти КПВВ блокують окупаційні адміністрації. У період з 10 по 16 січня в обох напрямках через КПВВ «Станиця Луганська» лінію дотику перетнуло 11 331 громадянин. 48 осіб скористалися послугами з вакцинації.

Раніше Кабінет Міністрів України за ініціативи Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук спростив процедуру перетину КПВВ. Відтепер вимогу щодо обов’язкового встановлення мобільного додатка електронного сервісу Вдома при перетині лінії дотику та адмінмежі, а також самоізоляцію, пов’язану з Covid-19, – скасували. Проведення тестування під час перетину КПВВ також не є обов’язковим.