burger

Diia Summit: презентовано дві нові послуги для ВПО на порталі Дія

Опубліковано 9 Лютого 2022 року, о 11:30

8 лютого 2022 року відбувся Diia Summit на якому відзначили основні досягнення країни у цифровізації послуг за 2 роки, а також презентували нові послуги у застосунку та на порталі Дія.

Diia Summit відкрили Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль та Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Так, до переліку нових е-послуг на порталі Дія увійшли також онлайн послуги для внутрішньо переміщених осіб:

– оформлення заявки на продовження грошової допомоги;

– оформлення заявки про припинення виплати грошової допомоги.

Відтепер, ВПО мають можливість швидко та зручно за декларативним принципом продовжити отримання грошової допомоги на наступний шестимісячний строк (у разі відсутності змін, що впливають на її призначення) заповнивши відповідну заявку на порталі Дія, або подати електронну заявку про припинення виплати грошової допомоги засобами порталу Дія.

«Вже більше 14 млн українців користуються зручними електронними сервісами в Дії. Для ВПО такими сервісами вже є відображення довідки ВПО та подача заявки на отримання пільгового іпотечного кредиту. За результатами нашої спільної роботи з Мінцифри та Мінсоцполітики доступною послугою стає подання заяви про продовження/припинення грошової допомоги для ВПО. Вже незабаром, після тестування, для ВПО також стане доступною на порталі Дія послуга зі зміни місця свого фактичного проживання/перебування», – зазначив заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ Снавер Сейтхалілєв.

Крім того, за його словами запроваджено механізм віддаленої ідентифікації для продовження отримання пенсійних та грошових виплат в особистому кабінеті порталу Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID).

«Наша мета – продемонструвати нашим громадянам сервіси європейського рівня, які орієнтовані виключно на інтереси та комфорт власних громадян» – додав заступник міністра.

Впровадження електронних послуг для ВПО на порталі Дія реалізується в рамках проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Проєкт підтримки Дія)», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.