burger

У Сєвєродонецькій громаді затверджено план інформування населення з питань мінної безпеки у 2022 році

Опубліковано 17 Лютого 2022 року, о 10:06

Координаційна група з протимінної діяльності у Сєвєродонецькій територіальній громаді на Луганщині провела чергове засідання за участі очільників підрозділів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, цивільного захисту військово-цивільної адміністрації, а також територіальних підрозділів Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Учасники засідання розглянули та затвердили план на 2022 рік щодо інформування про ризики, які спричиняють міни та вибухонебезпечні предмети, а також про правила поводження у разі їх виявлення. Обговорено місцеву специфіку проведення такої роботи.

Серед нагальних питань – забезпечення наочними, інформаційними матеріалами з мінної безпеки на місцях, організація інформування у віддалених населених пунктах в офлайн-режимі. Для цього Мінреінтеграції передало відповідні навчальні матеріали до закладів освіти Сєвєродонецької громади.

Також навчальні матеріали отримали Лиманська, Костянтинівська, Соледарська, Часовоярська громад Донецької області, у яких засідання Координаційних груп провели 27-28 січня 2022 року.

Раніше плани заходів на 2022 затвердили в інших 5 громадах Донеччини: спочатку в Очеретинській, Криворізькій та Черкаській територіальних громадах, а згодом у Слов’янській та Краматорській міських територіальних громадах.

Нагадаємо, перша Координаційна група з питань протимінної діяльності була створена у Вугледарській територіальній громаді Донецької області у липні 2021 року.

У планах Мінреінтеграції найближчим часом створити Координаційні групи з питань протимінної діяльності в усіх громадах Донецької та Луганської областей.