burger

В Україні введено воєнний стан

Опубліковано 24 Лютого 2022 року, о 8:10

Станом на 8:00 Верховна Рада Україні запровадила воєнний стан по всій Україні.

Сьогодні, 24 лютого, о 5.00 збройні сили Російської Федерації розпочали інтенсивні обстріли наших підрозділів на сході, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних Сил України. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Водночас агресор розпочав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону.

“Повітряні Сили Збройних Сил України відбивають повітряний напад загарбника. Сили оборони держави перебувають у повній бойовій готовності, зайняли та утримують оборонні позиції. Ситуація контрольована», – також йдеться у повідомлені.

За інформацією командування Об’єднаних Сил, сьогодні, 24 лютого, у районі проведення ОС збито 5 літаків та вертоліт агресорів.

За інформацією Державної служби з Надзвичайних ситуацій України, повітряні обстріли зафіксовані у Хмельницькій, Дніпропетровській, Київській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Івано-Франківській областях та у м. Луцьк.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави підняті за тривогою. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки і оборони.

Він також закликав, цивільних громадян України залишатися вдома й попередити про своїх близьких про те, що відбувається.