burger

Що слід знати, перетинаючи кордон із сусідніми державами на Заході

Опубліковано 25 Лютого 2022 року, о 11:42

Якщо ви вирішили перетнути кордон з країнами-сусідами на заході України, просимо, по можливості, врахувати наступну інформацію.

Польща:

У своїх прикордонних регіонах РеспублікаПольща розгортає пункти допомоги громадянам України. Зокрема, організовує місця тимчасового проживання. За додатковою інформацією щодо розміщення на території Польщі, просимо звертатися до Посольства України в Польщі.

Угорщина:

У трьох прикордонних областях Угорщини виділені готелі для розміщення громадян України. У разі відсутності документів, під час перетинунадаватиметься статус біженця.

Усі пункти пропуску на українсько-угорському кордоні працюють у штатному режимі.

Румунія:

Перетин кордону можна здійснити як по закордонним, так і внутрішнім паспортам. Якщо з вами діти, або відсутній паспорт, пропуск здійснюється за свідоцтвом про народження чиінших ідентифікаційних документах. За додатковою інформацією щодо розміщення на території Румунії, просимо звертатися до Посольства України в Румунії.

Просимо звернути увагу, що наразі існує ускладнення перетину на українсько-польському кордоні, водночас, пункти пропуску, розташовані у Закарпатській області, працюють у штатному режимі, черг не спостерігається.

Інформація буде оновлюватися і доповнюватися.