burger

Українська влада посилено працює над запобіганням гуманітарної катастрофи

Опубліковано 25 Лютого 2022 року, о 8:38

Українська влада намагається зробити все можливе, щоб в умовах масштабного наступу російських окупаційних військ запобігти гуманітарній катастрофі. 

Так, сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай поінформував, що тривають заходи по евакуації мирного населення з небезпечних районів. Зокрема, таку системну роботу налагоджено спільно із «Укрзалізницею». Допоки раніше оголошені потяги курсують, але у їхньому графіку можливі затримки. Слід постійно слідкувати за офіційною інформацією і не довіряти неперевіреним джерелам. Так само можуть змінюватися і маршрути такої евакуації.

Важливим є те, що потяги зупинятимуться також і за вимогою пасажирів, коли виникатиме нагальна потреба.

Відповідно до інформації, яку озвучив Сергій Гайдай, учора з Луганщини спецпотягами евакуйовано понад три тисячі людей, а загалом, починаючи із середини дня 24 лютого, залізничним сполученням евакуйовані 7,6 тисяч осіб з районів, наближених до зони бойових дій.

Уже вдалося відправити дітей-сиріт та супроводжуючих на захід України, де їх зустрінуть, розмістять і забезпечать усім необхідним.

Важливо знати, що бажаючі можуть скористатися можливістю виїзду потягом навіть без квитка, – як запевнив Сергій Гайдай.

Щодо Донеччини, то потягами відповідно до останніх даних, евакуйовано 1 724 особи з Маріуполя, 280 – з Бахмута, 1 908 – з Костянтинівки, 228 – з Авдіївки, 579 – з Покровська.

Також Сергій Гайдай поінформував, що постійно триває відновлення пошкодженої агресором інфраструктури. Особливо критичним є те, що окремі населені пункти залишилися без газо- та електропостачання. А у Щасті поки що припинено централізоване водопостачання. На жаль, заходи з відновлення не завжди можливі через постійні та інтенсивні бойові дії в цих районах.

Нагадаємо, що окупанти наразі не пускають на території, що піддаються обстрілам, представників Міжнародного Червоного хреста, аби надати допомогу тим, хто її потребує.

#stoprussia