burger

«Дайте нам евакуювати населення із зони вогню!» – Ірина Верещук

Опубліковано 3 Березня 2022 року, о 20:48

«До вирішення гуманітарних проблем, які виникли на тлі російської агресії в Україну, повинні долучитися міжнародні організації», – зазначила Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Херсон, Житомир, Донеччина… Сьогодні в Україні немає регіону, якого б не торкнулася війна. Від агресивних дій Росії потерпає, насамперед, мирне населення – діти, жінки, люди похилого віку», – заявила очільниця відомства.

Вона також повідомила, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Всесвітня організація охорони здоров’я на своїх сторінках у Твіттері розмістили дописи про те, що в умовах розв’язаної Російською Федерацією проти України агресії необхідно надати населенню можливість евакуюватися із охоплених війною територій, створити гуманітарні коридори тощо.

Але Росія нехтує правилами і звичаями війни. Тому до створення гуманітарних коридорівповинна долучитись уся міжнародна спільнота.

«Це також стосується вивезення тіл загиблих російських військовослужбовців»,- пояснила Ірина Верещук.

За її словами, міжнародні організації поки що не долучилися до вирішення цієї проблеми.

«Я щодня спілкуюся з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста. На жаль, поки ми не отримали підтвердження того, що вони готові до виконання цієї місії. Тим часом представники військово-цивільних адміністрацій на місцях намагаються самотужки вирішувати гуманітарні проблеми»,- розповіла вона.

Зокрема, як ми вже писали, днями забезпосередньої участі голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка успішно евакуйовано кількасот жителів міста Волновахи. Чимала увага зосереджена також на доставці їжі, води, медикаментів та предметів першої необхідності.

«Цей процес триватиме й надалі, до нього долучилася центральна влада», – резюмувала Ірина Верещук.