burger

Ірина Верещук: «Гуманітарні коридори можуть бути забезпечені лише Червоним Хрестом, Росія не є миротворцем – не піддавайтесь на провокації!»

Опубліковано 3 Березня 2022 року, о 15:44

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за координації Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук звернулося до низки міжнародних організацій, щоб якнайшвидше створити зелений коридор для безпечної евакуації  населення із найбільш уражених збройною агресією РФ міст та населених пунктів України.

Зокрема це міста: Волноваха, Щастя, Станиця Луганська, Херсон, Маріуполь.

Так, листи від Мінреінтеграції були направлені до:

  • голови делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в України Ф. Жиллєт (неодноразово): з проханням забезпечити гуманітарні коридори з міст Волноваха, Щастя та Станиця Луганська;
  • координаторки системи ООН в Україні О. Лубрані: з проханням забезпечити гуманітарні коридори з міст Волноваха, Щастя та Станиця Луганська;
  • голови делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в України Ф. Жиллєт (неодноразово): з проханням сприяти у вирішенні гуманітарної кризи, зумовленої великою кількістю тіл загиблих солдатів окупаційної армії РФ;
  • спільноти української діаспори в Канаді: з проханням надати гуманітарну підтримку;
  • президента Міжнародного комітету Червоного Хреста в України: з проханням забезпечити гуманітарні коридори з міста Херсон;
  • генерального секретаря ООН: з проханням здійснити заходи впливу на РФ для припинення обстрілів та забезпечити гуманітарні коридори з найбільш уражених збройною агресією міст та населених пунктів України;
  • Міжнародного комітету Червоного Хреста – щоб забезпечити безпечне проходження (в’їзд і виїзд) гуманітарного конвою в міста Херсон і Маріуполь під своєю егідою.

«Наразі усі наші сили зосередженні на вирішенні цього питання. Сподіваємося на швидкий розгляд у цій міжнародній інстанції», – наголосила Ірина Верещук.

Наголошуємо, що українська влада робить усе можливе, аби прискорити організацію безпечної евакуації населення під білим прапором. Однак Росія блокує процес й при цьому публічно заперечує цей факт.

Тобто створюється штучна ситуація, коли “зелені коридори” існуватимуть лише у бік РФ, така собі картинка «порятунку мирних людей».

«Ми готові до організації евакуації мирного населення зі свого боку. Єдина проблема – Росія не дає нам це зробити! Зараз вони готуються спотворювати інформацію. Гуманітарні коридори можуть бути забезпечені лише Червоним Хрестом, Росія не є миротворцем – це ворог всього цивілізованого світу! Не піддавайтеся на провокації»,-  закликала Ірина Верещук.

Ми хочемо зауважити, що українських людей ніхто не залишить під градами окупантів, тому просимо опиратися лише на інформацію офіційних українських джерел щодо організації «зелених коридорів».