burger

Ірина Верещук: «Росія приховує свої реальні втрати. Але ми не варвари, й не Орда – ми хочемо, щоби російські матері позабирали загиблих солдатів»

Опубліковано 3 Березня 2022 року, о 18:46

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук запевнила українське суспільство, що влада наразі єдина як ніколи і працює монолітною командою, розробляючи та швидко ухвалюючи необхідні країні рішення. Щодня відбуваються засідання Кабміну, де вирішуються термінові й нагальні проблеми. Зокрема, в контексті забезпечення людей вже проіндексованими пенсіями, усіма необхідними продуктами, ліками, реалізації заходів із запобігання гуманітарної катастрофи. У державі достатньо коштів на рахунках, щоб забезпечити людей усім необхідним – зауважує очільник реінтеграційного відомства.

Однією з найгостріших проблем гуманітарного напрямку в районі ведення бойових дій є те, що Росія не хоче вивозити трупи своїх загиблих військових.

“Нещодавно із Херсону ворог відтягнув свої сили і засоби на ночівлю за місто, а тим часом наші хоробрі воїни нанесли по ньому вогневий удар «Градами» і противник поніс суттєві втрати. Вони потім всю ніч вивозили тіла загиблих росіян до Криму, щоби приховати свої злочини. І одне з питань, яке я піднімаю і яким опікуюсь, якраз є вивезення тіл убитих російських солдатів до РФ. Бо ми не варвари, й не Орда, і не Росія. Ми хочемо, щоби російські матері позабирали своїх дітей”, – наголошує Ірина Верещук.

Зараз через російський комітет солдатських матерів та інші канали комунікації у РФ піднімається хвиля обурення через приховування реальних втрат Росії в Україні, які наразі приблизно вже становлять 10 тисяч загиблих. Кремль спотворює реальну інформацію, приховуючи все, що насправді тут відбувається.

“Росія має план об’єднати своїх громадян проти України, штучно створивши тло болю й переживань, щоб не дати повернути протестну енергію проти путінського режиму. Це справжня інформаційна кампанія, яку розгортає агресор. І я звертаюся до журналістів: зробіть усе можливе, аби запобігти інформаційним вкидам окупанта”, – віцепрем’єр-міністр закликала представників медіа долучитися до важливої роботи.