burger

Окупант не уникне справедливого суду та покарання в Гаазі – Ірина Верещук

Опубліковано 3 Березня 2022 року, о 13:42

Зараз Україні в її праведній боротьбі за виживання допомагають держави-партнери й міжнародні організації. Вони щиро шоковані рівнем жорстокості й нелюдського поводження з населенням України з боку окупантів. Про це в ефірі одного з телеканалів розповіла Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“Віднедавна Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності внаслідок російського вторгнення в Україну. А його прокурор Карім Хан почав активно збирати докази, щоби притягнути до відповідальності Путіна як верховного головнокомандувача російської армії й тих, хто віддає злочинні накази знищувати цивільне населення України. Окупант не повинен відкрутитися від справедливого суду в Гаазі й подальшого покарання”, – зауважила Віцепрем’єр-міністр.

Наразі триває процес збирання відповідних доказів російської озброєної і нічим не спровокованої агресії щодо України. Ірина Верещук розповіла, що у справі збору доказів лідирує Генеральна прокуратура, Мінюст та МЗС України.

“За вісім років війни ми навчилися збирати докази російської агресії. Вивчили і відповідний міжнародний досвід. Докази воєнних злочинів путінського режиму збирають швидко й у повному обсязі. Їх достатньо, щоби Росія сповна відповіла згідно із міжнародним правом”, – висловила упевненість очільниця Мінреінтеграції.