burger

Урядовий Гуманітарний штаб просить ООН допомогти створити гуманітарні евакуаційні коридодри – Ірина Верещук

Опубліковано 3 Березня 2022 року, о 13:40

Мінреінтеграції, Мінсоцполітики та Мінрегіонів утворили Гуманітарний штаб та звернулися до Організації Об’єднаних Націй.

Діяльність багатьох українських міністерств та відомств у воєнних реаліях зазнала суттєвих змін.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що у реінтеграційного відомства наразі, окрім звичних в його роботі гуманітарної та інформаційної складової, з’явилися ширші пріоритети.

“Зараз ми допомагаємо нашій армії та об’єдналися в єдину платформу з Мінсоцполітики та Мінрегіонів, утворивши Гуманітарний штаб. Також допомагаємо усіма можливими зусиллями на міжнародних майданчиках. Тут кожен міністр є своєрідним управлінським «хабом». Ми об’єдналися та координуємо свою діяльність, щоб швидко вирішувати нагальні питання. Щодня відбуваються засідання Уряду. Працюємо у спрощеному оперативному режимі. Приміром, врегулювали перевезення вантажів та визнання їх гуманітарними”, – пояснила як відбувається поточна діяльність міністерства його очільниця.

Ірина Верещук зазначила, що натепер у гуманітарному сенсі одна з найважчих ситуацій є в Херсоні та Маріуполі. Дуже потребують активної  допомоги також окремі локації як на Луганщині, так і на Донеччині.

“Всі ці райони ми перелічили в нашому листі на адресу генсека ООН Антоніу Гутеррешу, в якому просимо сприяти у формуванні гуманітарних коридорів евакуації із районів бойових дій. Сподіваємося на швидкий розгляд питання у цій міжнародній інстанції”, – уточнила Віцепрем’єр-міністр.