burger

Ірина Верещук: «Через війну Україну не можуть покинути кілька тисяч іноземних студентів, їх життя – під загрозою»

Опубліковано 6 Березня 2022 року, о 15:14

Про це під час брифінгу повідомила Віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, мова йде про громадян Індії, Китаю, Туреччини, Пакистану та інших країн.

«Загалом це понад дві тисячі іноземців, які разом з українськими студентами, жінками, дітьми та людьми похилого віку страждають від голоду, холоду та обстрілів», – заявила вона і додала, що постійно тримає зв’язок з послами тих країн, студенти яких залишилися в Україні.

«Ми не розділяємо: чи це українець, чи громадянин Туреччини, чи Китаю. Ми допомагаємо усім. Нам болить і ми переймаємося життям і здоров’ям кожного, хто потрапив у біду», – підкреслила Віцепрем’єр-міністр.

Вона закликала цивілізований світ зупинити агресію Путіна, яка поставила під загрозу життя представників багатьох країн.

«Ми закликаємо все цивілізоване суспільство сказати чітке «ні» агресії Путіна, яка вбиває вас, шановні громадяни вільного світу. Ми маємо разом сказати «так» гуманітарним коридорам. Це потрібно для порятунку життя ваших співгромадян. Давайте зробимо все, щоб від завтра гуманітарні коридори запрацювали. І не тільки на Маріупольському напрямку!», – закликала вона.