burger

«Поки світ думає: втручатися чи ні – Росія вбиває їхніх громадян»,- Ірина Верещук

Опубліковано 7 Березня 2022 року, о 15:22

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що наразі в Україні понад 2,5 тисячі студентів з різних країн потребують евакуації додому, адже ситуація небезпечна.

 «Поки світ думає: втручатись чи ні – Росія вбиває їхніх громадян. Туреччина, Китай, Індія, Пакістан, країни Африки, Сінгапур – студенти з усіх куточків світу… Це біда на очах в усього цивілізованого світу – й ніхто не може зарадити, – повідомила Ірина Верещук. – Зокрема, ми просимо відкрити кордони з Сум на Полтаву (в Сумах багато іноземних студентів, що навчаються в педагогічному університеті, в аграрному університеті тощо) – але росіяни нам відмовили».

Як повідомила Ірина Верещук, українці мають намір звернутися до посольства Туреччини, Індії, інших країн та розповісти про те, що відбувається насправді.

Зокрема, наразі в Маріуполі, який нині в облозі та під обстрілами, перебувають 70 студентів з Туреччини. За даними Ірині Верещук, пан Ердоган звернувся до Путіна та до української сторони, щоби допомогти їх евакуювати.

«Ми робимо все залежне від нас, але росіяни тільки відреагували вогнем із «Градів» по людям, які перебували в пункті збору в Маріуполі. А згадані турецькі студенти вимушено ховалися в мечеті. Вважаю, що про цей цинізм має знати весь світ. А світові лідери мають усвідомити, з ким мають справу в обличчі Путіна», – наголосила Віцепрем’єр-міністр.

Вона також повідомила, що з президентом Зеленським сьогодні розмовляв очільник Індії. Йде обговорення ситуації з турецьким посольством, керівниками Китаю, інших країн, зазначила очільниця Мінреінтеграції.