burger

«Нас називають “фашистами” ті, хто закидають ракетами Бабин Яр» – Ірина Верещук

Опубліковано 9 Березня 2022 року, о 18:06

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла про провокаційні прийоми та неприйнятні інструменти тиску, які застосовує країна-агресор.

«В українському суспільстві понад тисячу років мирно співіснують православні, мусульмани, католики, протестанти та представник багатьох інших віросповідань та національностей. У ХХІ столітті такі питання взагалі не повинні підніматися, – зауважила вона. – Натомість Росія робить все, щоб роз’єднати наш народ за мовною, релігійною та іншими ознаками».

У якості інструментів тиску Російська Федерація використовує наративи про утиски російськомовного населення та церкву Московського патріархату, обманюючи почуття щиро віруючих людей, заявила Ірина Верещук.

“Нас називають фашистами, а самі бомблять Бабин Яр – місце страшної трагедії світового значення. Невже ми дозволимо Путіну внести розбрат у життя європейських країн саме на таких нотах? Невже допустимо повернення того, від чого тікало людство протягом останніх понад семидесяти років?»- ставить питання до світової спільноти Ірина Верещук. І закликає до підтримки України у її боротьбі з російським агресором.