burger

З дітьми, жінками, літніми та хворими людьми не воюють – Ірина Верещук

Опубліковано 10 Березня 2022 року, о 21:23

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму інтерв’ю BBC NEWS розповіла, чому Україна вимагає якнайшвидшого закриття неба, що відбувається у оточеному ворогом Маріуполі, чому вимоги окупанта неприйнятні та в ім’я чого нині воює кожен громадянин нашої країни.

Ірина Верещук нагадала іноземним журналістам, що Росія котрий день поспіль не дає вивезти з-під вогню цивільне населення міста Маріуполь, оточеного окупаційними військами. Поки евакуація затримується,  щодня зростає кількість жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, наразі всі домовленості про гуманітарні коридори, досягнені напередодні, окупант систематично порушує й щоразу не дає виконати евакуацію людей та доставити у місто гуманітарні вантажі. Вогонь відкривається вже через 20-30 хвилин з моменту оголошення режиму тиші.

«Там 300 тисяч людей, які потерпають від гуманітарної катастрофи та благають про допомогу! – наголосила Ірина Верещук.- З дітьми не воюють, з жінками, з літніми людьми, з інсулінозалежними – не воюють! Але окупанти їм не дають вийти».

На запитання, чи готова Україна до діалогу з Росією щодо припинення вогню, Ірина Верещук повідомила, що ультимативні умови, які висуває окупант, неприйнятні, адже йдеться про територіальні зазіхання агресора.

«Як ми будемо дивитись у очі своїм дітям?» – запитує Ірина Верещук.

Вона нагадала, що агресія, від якої потерпає Україна, спрямована не лише на нашу державу – це виклик для усього цивілізованого світу.

Адже в умовах не закритого неба існує реальна ядерна загроза світового масштабу. Обстріли та активні бойові дії поблизу українських АЕС – це небезпека для багатьох країн, підкреслила у розмові з журналістами Ірина Верещук.

Вона закликала західний світ не боятися агресора, нагадавши, як українські жінки у селах голіруч зупиняють ворожі танки:

«Не бійтеся! Путін не такий сильний. Ви бачили,  як наші зупиняли російськи танки – голіруч! Ми готові боротись за свою землю до кінця. Ми всі готові воювати. Ми не боїмося!» — запевнила посадовиця.