burger

Ірина Верещук «Сьогодні з 9 запланованих гуманітарних коридорів запрацювали 8»

Опубліковано 17 Березня 2022 року, о 18:28

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України під час брифінгу розповіла про результати роботи гуманітарних коридорів за 17 березня. За її словами, з 9 запланованих гуманітарних коридорів запрацювали 8.

Донецька область – з міста Маріуполь виїхали майже 800 приватних автомобілей.

«Люди також виходять з міста пішки. Станом на зараз до міста Запоріжжя сьогодні вже доїхало більше 2 тисяч людей. Але потік не припиняється. Для всіх тих, хто виїхав з Маріуполя організовано тимчасові пункти допомоги у Бердянську. Також завтра такі пункти почнуть діяти і в місті Мангуш. Усі люди, які йдуть пішки будуть довозити до Бердянська», – зазначила Верещук.

Вона додала, що колона з бензовозом, яка сьогодні була відправлена із Запоріжжя до Бердянську була зупинена на блокпості у селищі Василівка і продовжить рух лише завтра вранці. Також завтра зранку з міста Запоріжжя буде відправлено по маршруту ще 10 автобусів, які забиратимуть з Маріуполя до Бердянську.

Київська область – всього гуманітарними коридорами сьогодні було евакуйовано 3 810 людей та доставлено продовольства і медикаментів близько 40 тонн.

• З міста Бородянка до Житомира виїхало 20 автобусів з місцевими мешканцями це близько 160 людей.

• З села Шевченко і з сусідніх сіл в місто Бровари виїхав 41 автобус та 200 приватний автомобіль. Це близько 1 500 людей.

• Також було доставлено 36 тонн гуманітарної допомоги у вигляді продуктів та медикаментів до міст Гостомель, Буча, сіл Семиполки, Марківці та Опанасів.

Коридор, який не спрацював:

Харківська область. Через обстріли не спрацював коридор для гуманітарної допомоги з міста Харкова до міста Вовчанськ.

«Ми продовжуємо працювати над узгодженням маршрутів для доставки гуманітарної допомоги. До всіх оточених і заблокованих міст, – наголосила Віцепрем’єр.