burger

Ірина Верещук: «З дев’яти гуманітарних коридорів спрацювало сім – окупанти знов порушили режим тиші»

Опубліковано 23 Березня 2022 року, о 22:40

За результатами роботи гуманітарних коридорів сьогодні, 23 березня 2022 року, всього евакуйовано понад 4,5 тисячі мирних громадян.

 Донецька область:

Із Маріуполя до Запоріжжя на власному транспорті дісталися майже 3 тисячі його мешканців. Автобуси і вантажівки з гуманітарною допомогою, які ще вчора доїхали до Бердянська, цілий день були заблоковані окупаційними військами на в’їзді до міста.
Протягом дня на блок-посту в місті Василівка окупанти утримували додаткову колону автобусів для евакуації маріупольців та бензовоз. Колона сьогодні залишиться на ніч у місті Токмак і завтра зранку продовжить рух до Бердянська.
Завтра мають бути звільнені наші рятувальники ДСНС та водії автобусів, яких вчора безпідставно затримали у місті Мангуш.

 Запорізька область:

Колону автобусів для евакуації з міста Пологи до Запоріжжя сьогодні також, на жаль, окупанти утримували на блок-посту в місті Василівка. Зараз їх вже пропустили, вони продовжили рух за маршрутом та завтра зранку з міста Токмак будуть вивозити людей.
З міста Гуляйполе до Запоріжжя вдалося евакуювати 51 людину і завезти в місто гуманітарну допомогу.

Київська область:

З селищ Велика Димерка та Богданівка до Броварів було евакуйовано 769 місцевих жителів.
З міста Бородянка до Білої Церкви сьогодні знову не вдалося витягти людей – через порушення режиму тиші з боку окупаційних військ.
З села Світильня до міста Бровари евакуювали 150 людей.

Луганська область:

З міст: Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Кремінна та селища Нижнього – до Бахмута евакуйовано 672 людини.
Гуманітарними коридорами до цих населених пунктів доставлено 60 тонн консервів, круп, борошна та інших продуктів харчування.

Отже, евакуація постійно потриває. Щодня мешканців прифронтових та фронтових регіонові по погодженим гуманітарним коридорам українська влада намагається доставити у безпечні місця. Для тих, хто залишається, везуть усе необхідне.

Цей день не став виключенням. «Ми з вами прожили ще один день і ще на один день стали ближче до Перемоги!»- підбила підсумки Ірина Верещук