burger

Ірина Верещук: «24 березня працювали всі сім гуманітарних коридорів»

Опубліковано 24 Березня 2022 року, о 20:37

 «Сьогодні вдалося евакуювати людей з тих населених пунктів, де ведуться активні бойові дії», – повідомила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук і додала, що всього евакуйовано понад 3,3 тисячі людей.

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

З Маріуполя до Запоріжжя на власному транспорті сьогодні дісталися понад 2,7 тисячі маріупольців. На жаль, окупанти вже третю добу не дають дозволу для заїзду в місто гуманітарній колоні. Проте, ми не полишаємо спроб.

«Всі 50 автобусів для евакуації маріупольців з Бердянська, вантажівки з гуманітарною допомогою та бензовоз продовжують чекати на російському блокпосту перед в’їздом до міста»,- констатувала Ірина Верещук.

Радісна новина: сьогодні вдалося домогтися звільнення усіх водіїв та рятівників ДСНС, які були захоплені в Мангуші два дні тому. Вони вже приєдналися до колони на в’їзді до Бердянська.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ

З міста Пологи сьогодні вдалося забрати 117 людей, в тому числі 35 дітей-сиріт з місцевого інтернату. Вже завтра вони будуть направлені на тимчасову реабілітацію до Італії. Також до міста було доставлено гуманітарну допомогу.

З Мелітополя евакуацію провести не вдалося. Гуманітарна колона ввечері дісталася до міста і продовжить рух завтра.

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

З селищ Велика Димерка, Богданівка та села Бервиця до Броварів евакуювали 509 людей.

«Завтра плануємо продовжити працювати над евакуацією жителів Маріуполя та Мелітополя. А також вестимемо переговори про відкриття нових гуманітарних коридорів», – резюмувала Ірина Верещук.