burger

Ірина Верещук: гуманітарні коридори – єдиний шлях вивезти та врятувати людей

Опубліковано 24 Березня 2022 року, о 17:22

В ефірі телеканалу «Україна 24» Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук підбила проміжні підсумки сьогоднішньої роботи гуманітарних коридорів.  

Зокрема, вона зауважила, що дуже важко іде маріупольський напрямок, де вже накопичилося близько 40 автобусів, які очікують людей і окупанти не дозволяють їм пройти блокпост у Бердянську.

“Наразі ми знову звертаємося до Міжнародного комітету Червоного Хреста, до російської сторони з тим, щоби нарешті надати можливість цим людям виїхати до Запоріжжя”, – закликає Ірина Верещук. 

Інші коридори, зокрема на Київщині, зі слів міністерки, працюють краще.

“Ми зараз будемо бачити, що потрібно на маршрутах змінити, щоб ті, хто хочуть вибратися, справді отримали таку можливість,” – говорить очільниця Мінреінтеграції про можливі зміни у підходах до формування маршрутів гуманітарних коридорів та насичення їх транспортом.  

Натомість, вона зауважила, що досі надійна робота гуманітарних коридорів є єдиним шляхом, яким можна, домовившись із противником, вивезти людей із тимчасово окупованої території та врятувати їхнє життя.