burger

Плануємо відкрити гуманітарні коридори на Чернігівщині та у Херсонській області – Ірина Верещук

Опубліковано 25 Березня 2022 року, о 16:32

В ефірі телеканалу «UA Перший» Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про найближчі плани організації гуманітарних коридорів, за допомогою яких з зон бойових дій можна буде вивезти мирне населення.  

Так, днями планується відкриття нових гуманітарних коридорів на Київщині, бо є населені пункти, куди ще не вдалося дістатися з такою місією. Також на порядку денному – організація коридорів на Чернігівщині та в Херсонській області.

“На завтра представники ООН обіцяють домовитись із росіянами про відкриття для автівок Організації гуманітарних коридорів для завезення продуктів та медикаментів. Побачимо, як спрацює цей коридор. Адже нам поки що не вдавалося домовитися про маршрути на Херсон”, – окреслює найближчу перспективу очільниця Мінреінтеграції.

Щодо підсумків діяльності гуманітарних коридорів на інших напрямках, Ірина Верещук відзначила успішну роботу на сумському напрямку. Загалом із Сумщини змогли виїхати понад 100 тисяч людей, та й гуманітарні вантажі туди доходять.

“А от із Чернігівщиною набагато гірша ситуація, але наша допомога туди теж потрапляє, проте, централізованої евакуації жодного разу там не проводили. Але люди знаходили можливість вирватися. На Харківщині теж дуже важко. З боку Ізюму взагалі неможливо заїхати через зруйнований міст – за маршрутом Ізюм-Лозова, він уже закритий. Тому і на завтра буде важко домовитися про харківський коридор”, – підсумували Віцепрем’єр-міністр.