burger

Ірина Верещук: Сьогодні спрацювали всі гуманітарні коридори, вдалося евакуювати понад 5 тисяч людей

Опубліковано 26 Березня 2022 року, о 17:05

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу розповіла, що сьогодні  спрацювали усі 10 гуманітарних коридорів, евакуйовано  понад 5 тисяч людей.

Гуманітарні коридори у Донецькій області

  • З Маріуполя до  Запоріжжя на власному автотранспорті дісталася сьогодні 331 людина.

«Сьогодні нам нарешті вдалося довезти до Запоріжжя маріупольців, яких вчора евакуювали з Бердянська. Всі 4 тисячі людей зараз вже в безпеці. Всього в колоні з Бердянська було 48 автобусів – їх надали міста Запоріжжя, Дніпро, Кропивницький. До колони по маршруту доєдналися 5 автобусів з мешканцями населених пунктів Бердянського району Запорізької області», – додала Верещук.

Крім того, сьогодні машинами швидкої допомоги доставили до лікарні у Запоріжжі дві тяжко поранені дитини і одне немовля з пневмонією. Наразі їм надається уся необхідна допомога.

Водночас через блокування автобусів на блокпосту у Василівці, не змогли проїхати маріупольці також на приватному транспорті. Завтра щодо цього питання переговори продовжаться.

Міністр вкотре нагадала:

  • Безоплатно дозаправити автівки маріупольці можуть у Бердянську за адресою: вулиця Мелітопольське шосе, 87б.

Для отримання необхідної допомоги та прихистку у місті Бердянськ маріупольцям необхідно звертатися до гуманітарних штабів:

Контакти гуманітарних штабів:

Гуманітарні коридори у Київській області

  • З села Плесецьке до міста Фастів, а також сіл: Севериновка, Червона Слобода, Рожев та Ситняки – до міста Біла Церква було евакуйовано 289 людей;
  • нарешті вдалося повторно дістатися до міста Бородянка, звідки сьогодні евакуювали до міста Біла Церква 62 людини.

Гуманітарні коридори у Луганській області

  • З міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Гірське та селища Нижнє сьогодні евакуювали 526 людей.

Резюмуючи, Ірина Верещук наголосила: під час евакуації в зазначені міста було передано 80 тонн гуманітарної допомоги (консерви, крупи, мука, м’ясо).