burger

Ірина Верещук: «Евакуйованим сьогодні з Маріуполя та Запорізької області надається допомога»

Опубліковано 29 Березня 2022 року, о 17:51

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук повідомила про підсумки роботи гуманітарних коридорів 29 березня.

За її словами, по погоджених гуманітарних коридорах цього дня на власному транспорті до Запоріжжя доїхали понад 1,6 тисячі мешканців. З них 936 – з Маріуполя. Ще  729 мешканців міст Запорізької області: Бердянська, Мелітополя, Енергодару, Пологів, Оріхова, Гуляйполя та Василівки. Після реєстрації в центрах для евакуйованих людям надається вся необхідна допомога.

«Разом з тим, – зауважила Віцепрем’єр-міністр, – у місті Василівка окупанти сьогодні цілий день блокують колони автобусів для евакуації та вантажівки з гуманітарною допомогою, які зранку було направлено до Бердянська, Мелітополя і Енергодару».

Також, за її словами, заблоковано організовані колони людей на приватному транспорті, які рухалися по маршруту до міста Запоріжжя з Токмака та Енергодару.

«Ми ведемо перемовини і вимагаємо від окупантів розблокувати роботу на Василівці на напрямку до Бердянська, – повідомила Ірина Верещук. – Завтра всі свої зусилля спрямуємо на забезпечення роботи  гуманітарних коридорів, які були погоджені сьогодні: Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь і Енергодар».

Також вона проінформувала, що під час перемовин у Стамбулі, які відбувалися сьогодні, українська група передала вимогу російській стороні: обов’язково та негайно відкрити гуманітарні коридори до найбільших міст України: Маріуполя, Харкова, Чернігова та населених пунктів Київської області, куди на сьогодні дуже важко дістатися.

«Результати цих розглядів ми побачимо і почуємо пізніше, – резюмувала посадовиця. – А ми працюємо, гуртуємось, єднаємось і наближаємо перемогу всіма своїми можливостями та методами. Слава Україні!».