burger

За злочини окупантів на території України повинні бути адекватні відповідальність та наслідки -Ірина Верещук

Опубліковано 29 Березня 2022 року, о 15:47

Відповідальність росії за скоєні в Україні злочини має обов’язково настати – відповідно до процедур Міжнародного кримінального суду та інших відповідних інституцій. Адже ці злочини свідчать про порушення режимом путіна міжнародного гуманітарного права, вони скоєні проти людяності,  наголошує Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

“Цей процес займе певний час. А перед тим ми повинні отримати політичні рішення світових лідерів – таких, як Джозеф Байден, Борис Джонсон тощо – та міжнародних організацій. Вони мають визначити: росія фінансує тероризм, а путін є військовим злочинцем. Тоді все стане очевидним і для тих, хто ще вагається, чи виводити свої корпорації з російської території, хто хоче «проскочити між крапельок». Тут без наслідків вже не вийде”, – резюмувала Ірина Верещук.

На її переконання, в питанні російської агресії щодо України потрібна чітка визначеність як на рівні великої міжнародної політики, так і на рівні великого бізнесу глобального масштабу.