burger

Ірина Верещук: «По трьох гуманітарних коридорах сьогодні евакуювалися майже 1,5 тисячі людей»

Опубліковано 31 Березня 2022 року, о 18:20

Про це на підсумковому брифінгу в офісі Президента України 31 березня 2022 року повідомила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Вона уточнила, що евакуація відбувалася до Запоріжжя на власному автотранспорті.

Виїхали 631 особа з Маріуполя та 827 мешканців Запорізької області: Бердянська, Мелітополя, Енергодара, Пологів, Оріхова, Гуляйполя та Василівки.

“Сьогодні до Бердянська доїхали 45 автобусів для евакуації, – додала Віцепрем’єр-міністр. – Але в місто окупанти їх не пустили. 600 людей вийшли до автобусів з міста і завтра зранку мають виїхати до Запоріжжя. Понад 30 автобусів залишаються на в’їзді до Бердянська, щоб зранку забрати маріупольців та бердянців до Запоріжжя”.

За словами Ірини Верещук, з Мелітополя сьогодні доїхали 12 автобусів для евакуації людей, завантажені гуманітарною допомогою. Її, на жаль, відібрали окупанти. Це 14 тонн продовольства і медикаментів.

“Ось ціна домовленостей і гарантій Міжнародного Комітету Червоного Хреста про коридори, які нібито будуть працювати! Наразі ведемо перемовини, щоб автобуси були повернуті і мешканці Мелітополя могли завтра на них виїхати до Запоріжжя», – наголосила Ірина Верещук.

Також вона розповіла, що з міста Енергодар сьогодні виїхали 50 приватних машин з пасажирами та автобус з дітьми. Вони пройшли всі блокпости і зараз вже в Запоріжжі.

“Завтра ми продовжимо «пробивати» гуманітарний коридор до Маріуполя і не залишимо наших людей наодинці. Будемо наполегливо торувати шлях до нашої з вами спільної Перемоги!», – пообіцяла посадовиця.