burger

Закарпаття першим почало надавати допомогу біженцям відповідно до програми МОМ

Опубліковано 31 Березня 2022 року, о 13:11

Закарпаття першим в Україні почало реалізовувати програму з надання грошової допомоги, започатковану українською владою спільно із представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні. Про це заявила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. І додала, що надалі дія програми має розширитися й на інші регіони. 

Суть програми: щомісяця найбільш уразливим групам серед переміщених через російську агресію громадян надаватиметься виплата – 2220 грн на особу.

На Закарпатті, як повідомила очільниця Мінреінтеграції, відповідно до програми грошову підтримку дадуть близько 40 тисячам осіб. Втілення цієї важливої ініціативи стало можливим завдяки фінансуванню Центрального фонду ООН з реагування на надзвичайні ситуації, ЄС, Уряду ФРН, Бюро з гуманітарної допомоги USAID і Уряду Канади. Програму МОМ втілюватимуть у кількох регіонах України в координації з місцевою владою та гуманітарними організаціями.

Кошти отримувачам переказуватимуть через поштову службу й інші фінансові служби України у співпраці з обладміністрацією й відділом соціальної політики. Допомогу надаватимуть, зокрема, вагітним і матерям, що самостійно виховують дітей, сім’ям з двома і більше дітьми, родинам, в яких є особи з інвалідністю і літні люди.

Для отримання допомоги особа має зареєструватися як ВПО у відповідній області в органах соцзахисту чи ЦНАП. У разі, якщо людина підпадає під визначені критерії уразливості, вона отримує належну допомогу.