burger

Ірина Верещук: вимагаємо гарантій безпеки для України, щоб війна не поширилась за наші кордони

Опубліковано 1 Квітня 2022 року, о 14:39

Ракети над Парижем та Берліном поки що фантастика, але такий сценарій цілком можливий, якщо світ не зупинить очільника кремля. Для цього потрібно підтримати Україну та надати їй гарантії безпеки, наголошує Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Зараз українці не лише відстоюють своє право на власну державу. Вони стримують ворога, який несе небезпеку світу. Щоб ця боротьба завершилась успішно і щоб росія не знищила Україну та не пішла далі, потрібні реальні гарантії безпеки від найпотужніших держав, підкреслила Ірина Верещук у своєму інтерв’ю програмі «Ccesoir» французського телебачення France tv.

«Ми відстоюємо своє право на державу. Ми також хочемо, щоб війна не охопила всю планету. В той же час путін хоче хаосу в світі, прагне підкорити тих, хто йому не підпорядковується. Ми щиро сподіваємось на підтримку Франції, Великобританії, США,- висловила надію українська посадовиця.- Ми повинні знати, що росія не зможе безвідповідально нападати на нас кожного разу, коли вважатиме це за потрібне. Ми маємо бути впевнені, що наша армія і сила гарантій країн, які поставлять свій підпис під відповідним безпековим договором, зупинять агресора на кордонах України, визнаних світом (і росією у тому числі) ще у 1991 році. Мають бути ввімкнені чіткі механізми і агресор повинен розуміти наслідки, якщо він порушить гарантії».