burger

Ірина Верещук: «Спеціальна міжнародна комісія розслідує усі злочини проти людяності, скоєні росією в Україні. Відповідальність неминуча»

Опубліковано 4 Квітня 2022 року, о 18:33

Росіяни цинічно намагаються відхреститись від трагедії з закатованим мирним населенням в українських містах. Втім, світ бачить правду. Про це вчора в ефірі польського новинного телеканалу Polsat News поговорила Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Вона нагадала, що президент Володимир Зеленський уже оголосив про створення відповідної спеціальної міжнародної комісії, до складу якої входитимуть як провідні закордонні експерти, так і фахівці офісу Генпрокурора України, Мінюсту, СБУ.

-Це ті люди, які всі вісім років збирали докази скоєння воєнних злочинів росії в Україні. Тепер вони додатково отримують цей жахливий досвід у звільнених від окупанта Бучі, Гостомелі, Ірпені, – прокоментувала Ірина Верешук початок роботи системи документування злочинів проти людяності, скоєних воєнною машиною кремля в Україні. 

Співрозмовниця польських журналістів вкотре нагадала про цинізм окупантів, які заміновували дитячі іграшки, відступаючи з-під Києва.

– Я хочу побачити політиків і лідерів держав, які після цього надалі заперечуватимуть подібні злочини путіна й усіх сотень тисяч його військових, чиновників, пропагандистів. Саме вони разом із мільйонами росіян зараз фактично співучасники, оскільки підтримують злочини цього нелюдського режиму, – переконана очільниця Мінреінтеграції.