burger

Мінреінтеграції продовжує координувати гуманітарну допомогу: доправлено 11 гуманітарних вантажів до 7 регіонів України

Опубліковано 4 Квітня 2022 року, о 17:03

В період з 27 березня по 3 квітня поточного року за координації Мінреінтеграції та у співпраці з Help Ukraine Center цивільному населенню України доправлено 11 гуманітарних вантажів до 7 регіонів України: Київської, Черкаської, Харківської, Донецької. Житомирської, Миколаївської областей та міста Київ.

До складу гуманітарних вантажів входили: чоловічий, дитячий та жіночий одяг, засоби гігієни, товари домашнього вжитку та продукти харчування.

Гуманітарну та медичну допомогу Центр акумулює у Польщі, безпечно транспортує до України та передає регіонам за координації Міністерства для подальшого розподілу. Завдяки нашій співпраці, регіони, які найбільше цього потребують, вже отримали – та продовжать отримувати – їжу, одяг, товари домашнього вжитку, засоби гігієни, дитяче харчування, інші необхідні речі.

Варто зауважити, що з 16 березня по 3 квітня поточного року цивільному населенню за координації Мінреінтеграції та у співпраці з Help Ukraine Center доправлено 46 гуманітарних вантажів до 17 областей та м. Києва. Робота в цьому напрямку триває.

Довідково. Help Ukraine Center – найбільший у Східній Європі логістичний хаб для гуманітарної допомоги, створений за ініціативою українських бізнесів. У проект залучено компанії TIS, Нова Пошта, Rozetka, Ocean.me та інші.

Help Ukraine Center залучає гуманітарну допомогу зі всього світу, обробляє її та транспортує до України. Наразі працюють хаби у Польщі (місто Люблін) та у Румунії (місто Хуші).

Нагадаємо, що 24 березня за ініціативи Віце-прем’єрміністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих  територій України Ірини Верещук Польща направила 10 вантажівок гуманітарної допомоги з продуктами харчування, медичними засобами та іншими необхідними речами для мешканців населених пунктів Київської області, які постраждали внаслідок бойових дій.