burger

Ірина Верещук: росіяни вивозять десятки тисяч наших жінок і дітей до депресивних регіонів рф

Опубліковано 20 Квітня 2022 року, о 16:56

Рф намагається врятувати свою кричущу демографічну ситуацію та полегшити патологічні соціальні проблеми за рахунок українських дітей і жінок, розповіла у інтерв’ю польському виданню Wiadomosci.wp.pl Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

За її даними, цивільних українців, депортованих з тимчасово окупованих територій, вже може бути декілька десятків тисяч.

«Росіяни силоміць вивозять наших жінок і дітей додепресивних регіонів, щоб рятувати свою демографію. У них забирають паспорти, щоб викрадені особи не могли повернутися в Україну. Це ті самі методи, які Сталін використовував проти кримських татар чи українців, які були депортовані до Казахстану. Історія повторюється в найгіршому із можливих способів. Це справжня катастрофа, це злочини проти людства!»- наголосила посадовиця.

Нагадаємо, що за даними Маріупольської міської ради, за період воєнних дій з Маріуполя до Російської Федерації було примусово депортовано декілька десятків тисяч громадян. Разом з тим, рфнерідко розповсюджує інформацію про суттєво більшу чисельність депортованих українців – таким чином ворог намагається знищити докази масових вбивств цивільного населення (зокрема –маріупольців) та приховати інформацію про осіб, які піддаються фільтраційним заходам на тимчасово окупованій території Донецької області.