burger

«Гарячий» південь: місцеві мирні мешканці виміряють свій час від атаки до атаки

Опубліковано 21 Квітня 2022 року, о 20:24

Близько 20 населених пунктів Миколаївщини наразі залишаються в окупації. Цифра може бути неточною, оскільки мало не щодня лінія фронту тут змінюється. Російські загарбники не відмовляються від планів захопити область. Внаслідок їхніх атак гинуть і отримують поранення люди, руйнується житло та інфраструктура.

Станом на 21 квітня

МИКОЛАЇВЩИНА

З початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 2,6 тис. цивільних об’єктів.

Найбільше постраждали:

  • житловий фонд – 1,9 тис.;
  • медичні заклади – 26;
  • навчальні – 129;
  • заклади культури – 58;
  • промислові підприємства – 23;
  • об’єкти життєзабезпечення: газо- 101 (1,6 тис. споживачів), електро-  236, водо- 8,теплопостачання – 7;
  • інші невійськові об’єкти – 132.

Наразі подача електроенергії та води, а також водовідведення припинено в понад 90 населених пунктах (7 – частково) Баштанського та Миколаївського районів. Тривають роботи з відновлення, в тому числі, на шести підстанціях «Миколаївобленерго».

В результаті бойових дій пошкоджено водовід «Дніпро – Миколаїв», по якому здійснюється постачання води до міста. Тому мешканці отримують її з резервуарів-накопичувачів, артезіанських свердловин та колективних установок очистки і фасування.

В області проводиться добровільна евакуація. Загалом її межі покинули 17,5 тис. людей. Найбільше – з Миколаєва, Миколаївського, Вознесенського та Баштанського районів.

В публікації використані дані, отримані з офіційної Фейсбук-сторінки Миколаївської обласної військової адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.