burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук зустрілася з дітьми, яких вдалося евакуювати з «АзовСталі»

Опубліковано 5 Травня 2022 року, о 14:13

За сприяння Президента України Володимира Зеленського та безпосередньої участі Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук за останні декілька днів із заблокованого Маріуполя евакуювали понад 500 людей.

Понад два місяці наші громадяни жили у бомбосховищах, не мали нормальної їжі, води та засобів зв’язку. Сьогодні вони вже у Запоріжжі і проходять перший етап адаптації.

Представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій допомагають людям поновити документи, банківські картки, отримати речі першої необхідності, одяг, продукти, налагодити зв’язок та в подальшому відправлять на відпочинок до західних регіонів.

Серед врятованих маріупольців є і діти. З ними майже одразу після успішної евакуації зустрілася Ірина Верещук. Діти розповіли, як бачили двомісячні жахи війни, руйнування власних будинків та загибель близьких, а також поділились планами на майбутнє та мріями.

Своєю чергою, Віцепрем’єр-міністр подарувала маленьким маріупольцям сучасні планшети, щоб діти були на зв’язку із друзями та рідними й мали змогу розважатися.

Наразі операція по евакуації українських громадян з Маріуполя триває і далі.