burger

Ірина Верещук: Разом із цивілізованим світом маємо змусити путіна припинити війну

Опубліковано 26 Травня 2022 року, о 8:10

Вітаючи гостей благодійного вечора «Free Ukraine» у Давосі, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук нагадала про агресію рф проти нашої країни й усього світу та закликала підтримати Україну.

«Ми разом з вами можемо зупинити цю війну. Путін має зрозуміти, що не можна нападати на суверенну незалежну державу. Є світовий порядок, міжнародне гуманітарне право, є, зрештою, цивілізаційні виміри, цінності, принципи, на яких стоїть сьогоднішній світ. Це принципи непорушності кордонів, суверенітету держав, демократичності, справедливості. Це основоположний принцип, який закладено в усіх міжнародних актах, – право на життя та на свободу», – наголосила посадовиця.

За її словами, ми маємо право жити і обирати свою владу. Ми маємо право на свободу слова і – куди вступати й вирішувати своє майбутнє.

«Ми за це право будемо боротися!», – підкреслила Ірина Верещук і додала, що сьогодні Україна кров’ю виборює право бути членом родини європейського цивілізованого світу.

Вона також наголосила, що наша держава воює зі зброєю в руках, політично, економічно, дипломатично – на всіх фронтах. Наші вороги мають знати, що залізна завіса, яка опускається на територію рф, пройде на східному кордоні України, не на західному.

Ірина Верещук звернулася до міжнародної спільноти зі словами щирої подяки та закликом підтримати Україну.

Сьогодні наша армія повинна отримати таке потрібне їй важке озброєння – щоб окрім мотивації та шаленого бажання перемогти, мати чим вигнати окупанта з нашої землі, акцентувала увагу Віцепрем’єр-міністр.

«Ми маємо право отримати цю зброю і вигнати ворога з нашої землі, а люди, які тимчасово перемістилися, мають право на захист та комфорт. Вони мають право відчути, що про них дбають. І ми будемо вам глибоко вдячні, якщо такі кроки і проєкти продовжаться», – наголосила посадовиця.

Вона запевнила: Україна обов’язково переможе, і ця велика перемога буде спільна з Європою.