burger

Заява Мінреінтеграції щодо примусового переходу закладів освіти Херсону на стандарти освіти держави-агресора

Опубліковано 26 Травня 2022 року, о 11:42

До Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надходять сигнали про те, що так званий «голова» Херсонської обласної адміністрації Володимир Сальдо, якого призначила окупаційна влада, має намір зібрати всіх директорів шкіл та садочків Херсону з метою примусового переходу закладів освіти на російську програму.

Повідомляємо, що добровільна співпраця з окупантами заборонена. У разі неможливості працювати за українськими стандартами керівникам закладів освіти слід призупинити освітній процес, при цьому за працівниками зберігається середня зарплата.

Разом з тим, за умови, якщо вас змушуватимуть продовжувати працювати «під дулом автомата», ваша діяльність не буде нести за собою кримінальної відповідальності. Але факти примусу необхідно обов’язково фіксувати і, за можливості, повідомляти в СБУ та/або прокуратуру.

Мінреінтеграції наголошує, що впровадження стандартів освіти держави-агресора відповідно до частини третьої статті 111-1 Кримінального кодексу України є колабораційною діяльністю. Попереджаємо окупаційну владу Херсона та особисто псевдоголову Херсонської обласної адміністрації: у разі здійснення таких дій ви будете притягнені до кримінальної відповідальності!