burger

Віцепрем’єрка Ірина Верещук провела перше засідання Комісії з аудиту завданих Україні збитків внаслідок російської агресії

Опубліковано 3 Червня 2022 року, о 13:11

У четвер, 2 червня 2022 року, вперше розпочала роботу Комісія з проведення аудиту збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Співголовою Комісії визначено Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

«Завданням Комісії є розробка методів для встановлення вартості відновлення завданої шкоди, щоб надалі разом з нашими міжнародними партнереми змусити Росію заплатити за усе!», – заявила віцепрем’єр-міністерка.

Вона також зазначила, що Комісія повинна суттєво підсилити робочу групу, утворену при Національній раді з відновлення України.

Крім того, Комісія планує співробітництво із Світовим банком для залучення міжнародних методик швидкого визначення обсягу збитків та потреб у відновленні України.

Додамо, що Комісія з проведення аудиту збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації сформована відповідно до Указу Президента України від 17 травня 2022 року №345/2022 «Про визначення збитків, завданих Україні внаслідок війни».