burger

У Києві обговорили можливості надання психологічної допомоги постраждалим від війни

Опубліковано 19 Серпня 2022 року, о 18:28

Наприкінці тижня у столиці відбулася стратегічна сесія Міжвідомчої координаційної ради для організації психологічної допомоги постраждалим від війни. Її провели у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, що ініційована Першою леді України Оленою Зеленською.

Мета заходу – залучити представників різних відомств до розробки цільових послуг із психічного здоров’я для різних груп населення.

До участі у сесії долучилися Олена Зеленська, представники низки міністерств і відомств, Верховної Ради, міжнародних організацій, експерти.

«Загоїти психологічні рани, які залишає війна, – це також важлива частина нашої перемоги. І це справа нашої Нацпрограми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Психологічна допомога має стати такою ж повсюдною, як і медична. Щоб нею міг скористатися абсолютно кожен житель країни», – підкреслила Олена Зеленська.

Нагадаємо, мета Нацпрограми психічного здоров’я – допомогти громадянам подолати стрес, викликаний війною, запобігти розвитку психічних розладів. Її розробку та впровадження координує Міністерство охорони здоров’я у тісній взаємодії з українськими та міжнародними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки ВООЗ.