burger

На деокупованих територіях будуть якнайшвидше відновлювати зв’язок та інтернет

Опубліковано 13 Вересня 2022 року, о 14:04

В населені пункти, які зараз ЗСУ активно звільняють від ворога, має повернутися зв’язок із зовнішнім світом. Це відновить комунікацію людей між собою та з владою. І саме таким має бути один із першочергових кроків Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

На робочій нараді з провідними провайдерами й інтернет-асоціаціями, яка відбулася вчора під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, озвучили алгоритм невідкладних дій.

У звільнених населених пунктах насамперед розмінують місцевість, відновлять електроживлення, запустять інтернет-провайдерів і налагодять зв’язок. Ці роботи вже розпочинаються на Харківщині. Наразі відновлено мобільний зв’язок одного з операторів у місті Балаклія. Також на цих територіях планується якнайшвидше запустити систему супутникового зв’язку Starlink.

«Сталий мобільний та інтернет-зв’язок на деокупованих територіях є пріоритетом у роботі Координаційного штабу. Зробимо все, щоб мешканці звільнених територій якнайшвидше вийшли з інформаційної блокади російських зомбо-ЗМІ та почули нарешті голоси своїх рідних і друзів!» – наголосила Ірина Верещук.