burger

«Я хочу повернутися в Україну. Це моя Батьківщина»: історія пенсіонерки з Маріуполя, яку росіяни депортували до рф

Опубліковано 14 Вересня 2022 року, о 18:36

Це 84-річна мешканка Маріуполя Жанна Милащенко. Коли місто почали щільно обстрілювати окупанти, вона разом із дочкою вирішила рятуватися.

Можливості відразу виїхати на територію вільної України в жінок не було, тому вони ухвалили рішення поїхати через російську федерацію.

На кордоні у Жанни Миколаївни відібрали всі документи та примусово відправили до розподільного табору в Таганрозі. Її доньці дивом вдалося зберегти свої документи, тому згодом вона змогла виїхати з росії.

Пані Жанну російські прикордонники без паспорта не випускали. Дочка порадила їй при першій же можливості поїхати до близьких у Крим.

Там Жанна Миколаївна зробила фото з плакатом-проханням про допомогу.

«Я – громадянка України, Милащенко Жанна Миколаївна, знаходжуся на ТОТУ АР Крим. Мене вивезли з Маріуполя. В мене немає документів. Їх забрали росіяни. Я хочу вернутися в Україну. Це моя Батьківщина. Благаю, допоможіть», – написала жінка.

Фотографію поширив у своєму Телеграм-каналі український журналіст Андрій Цаплієнко.

Команда Мінреінтеграції прийшла на допомогу Жанні Миколаївні. Були задіяні всі: від МЗС з ДМС до наших волонтерів.

Врешті, наша пані Жанна змогла повернутися на Батьківщину.

Зараз Жанна Милащенко вже вдома, з рідними

Мінреінтеграції нагадує, якщо ви потрапили у схожу ситуацію чи потребуєте допомоги, телефонуйте на гарячу лінію за номером: (096) 078-84-33 або звертайтеся до консульства України в тій державі, де перебуваєте.

Дзвоніть, пишіть, ми обов’язково допоможемо!