burger

Мінреінтеграції: 11 – 18 вересня – найважливіше за тиждень

Опубліковано 18 Вересня 2022 року, о 14:58

Мінреінтеграції спільно з ЮНІСЕФ забезпечать зимовим одягом дітей ВПО. Кожна сім’я, де є дітки віком від 2 до 14 років, має змогу отримати теплий сучасний комплект (зимову куртку, світшот, штани тощо). Достатньо зателефонувати до кол-центру Міністерства за номерами 15-48 або +38 (066) 813-62-39 і залишити заявку.

Уряд підтримав ініціативу Мінреінтеграції. Дітей із ТОТ і територій, де ведуться бойові дії, при отриманні паспорта пропонується реєструвати за місцем фактичного проживання батьків чи опікунів. Так діти матимуть право на довідку ВПО та відповідно – допомогу від держави.

На деокупованій Харківщині почалась виплата пенсій. Клієнтам Укрпошти гроші розвозять мобільні бригади. Ті, хто отримує пенсії на картку, можуть написати заяву про нарахування пенсії готівкою – таке рішення ухвалив Кабмін. Або – зняти готівку у найближчому відділенні банку, що працює, куди пенсіонерів організовано підвозять автобусами.

Уряд підтримав введення кримінальної відповідальності за примусову паспортизацію. Відповідний проєкт закону, розроблений за участі фахівців ГПУ, СБУ, Мінреінтеграції, народних депутатів, буде внесено на розгляд парламенту.