burger

Мешканці ДОТ Харківщини вже можуть оформлювати ID-картки та закордонні паспорти – поступово відновлюють роботу підрозділи ДМС у Харківській області

Опубліковано 27 Вересня 2022 року, о 12:12

Для більш зручного оформлення паспортних документів Головне управління ДМС України в Харківській області відновило роботу Первомайського, Чугуївського та  Зміївського районних відділів ДМС, які розташовані максимально близько до деокупованих територій.  Наразі ведуться роботи по відновленню функціонування Балаклійського та Шевченківського відділів ГУДМС України в Харківській області.

Зокрема, Первомайський відділ ГУ ДМС Харківської області розпочав роботу в повній мірі. Люди звертаються за оформленням ID-карток, паспортів для виїзду за кордон і вклеюванням фото. Серед відвідувачів – 5-10% мешканці з деокупованих територій.

Чугуївський відділ міграційної служби Харківщини також відновлює роботу. Працівники відділу докладають максимальних зусиль задля ефективного прийому громадян.

Зміївський відділ ГУ ДМС  також  надає весь спектр адміністративних послуг. За декілька діб до відділу звернулись майже півтори сотні українців. Основна кількість звернень стосується знову-таки оформлення ID-картки, а також  поновлення втрачених документів та обміну документів, термін дії яких сплив.

Балаклійський і Шевченківський відділи ще не приймають відвідувачів. Але вже повною мірою тривають відновлювальні роботи. А до того необхідні послуги населенню деокупованих територій готова надавати спеціально сформована мобільна група, яка в бусі пересувається на ДОТ. Її виїзд здійснюватиметься за запитом ВЦА. Пріоритетну категорію громадян становитимуть ті, хто звертається за оформленням  паспортів громадянина України вперше по досягненню 14-річного віку, втрачених або знищених паспортів.