burger

Ірина Верещук закликала європейські країни не заважати виїзду кримчан, що прагнуть уникнути мобілізації до ворожого війська

Опубліковано 30 Вересня 2022 року, о 14:57

Окупаційна влада в Криму продовжує геноцид проти кримських татар та інших корінних народів тимчасово окупованого півострова. Цього разу – у формі незаконної масової мобілізації для участі у війні на стороні окупантів.

Люди намагаються усіма силами цього уникнути й виїжджають до дружніх нам країн. Однак подекуди на кордонах їх не впускають – українським громадянам доводиться повертатись. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі Віцепрем’єр Ірина Верещук.

«Мінреінтеграції почало отримувати відомості, що польські, латвійські, естонські, литовські та грузинські прикордонники подекуди відмовляють представникам корінних народів Криму в перетині кордону, змушуючи їх повертатися до Криму або до росії», – зауважила посадовиця.

Вона закликала Уряди Польщі, Латвії, Естонії, Литви та Грузії звернути увагу на вказану проблему.

«Просимо дружні нам країни сприяти виїзду представників корінних народів Криму з території українського Криму та з території рф у треті країни. Зараз підтримка корінних народів Криму з боку міжнародної спільноти є важливою як ніколи!» – наголосила Ірина Верещук.