burger

Держава компенсує вищим навчальним закладам заборгованості студентів із зон проведення бойових дій

Опубліковано 9 Жовтня 2022 року, о 12:50

Уряд визначив механізм надання закладам вищої освіти, підпорядкованим Міністерству освіти і науки України, фінансів на покриття витрат за підготовку студентів, що навчаються коштом фізичних осіб.

Таке рішення Кабміну забезпечує погашення заборгованостей студентів, які через війну втратили спроможність оплачувати навчання, шляхом надання компенсації закладам вищої освіти.

Вищим навчальним закладам держава компенсує борги студентів, що проживають у районах проведення воєнних (бойових) дій, а також тих, які перебували у тимчасовій окупації.

Зверніть увагу, компенсація надаватиметься закладам освіти МОН, які одночасно відповідають таким вимогам:

1) договір про надання освітніх послуг був укладений до 24 лютого 2022 року;

2) в умовах воєнного стану втратили платоспроможність в частині оплати освітніх послуг, що надаються закладом вищої освіти у другому семестрі 2021/2022 року, внаслідок чого станом на 30 червня 2022 року утворилася дебіторська заборгованість такого закладу.

З актуальним переліком територіальних громад, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), можна ознайомитися за посиланням.