burger

Твоя історія – твій внесок у Перемогу!

Опубліковано 1 Листопада 2022 року, о 10:20

Так називається комунікаційна кампанія, до якої долучається Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єр-міністром України Іриною Верещук. Вона стартує сьогодні. Ініціатором виступає Офіс генерального прокурора України.

На цій платформі ви зможете повідомити про відомі вам російські воєнні злочини. Навіть якщо перебуваєте за межами України. Не мовчіть! Мета – невідворотність відповідальності та справедливе покарання для тих, хто на нього заслуговує.

Проєкт #YourStoryYourWeapon дозволить зібрати базу доказів для українських і міжнародних судів.

Офіційна реєстрація свідчень дасть право на матеріальну компенсацію за заподіяну шкоду, коли запрацює відповідний міжнародний механізм.

Кожен, хто став свідком воєнного злочину, зможе звертатися до правоохоронних органів країни, в якій зараз знаходиться.

До уваги українців, що перебувають за кордоном! Якщо країни, в якій ви зараз знаходитесь, немає в списку, повідомляйте онлайн через Єдиний державний хаб зі збору доказів воєнних злочинів warcrimes.gov.ua.

Пам’ятайте: за воєнні злочини передбачена кримінальна відповідальність в українських та міжнародних судах, без строку давності.

“Ми забезпечимо вашу безпеку. Про те, що сталося з вами чи на ваших очах, знатимуть лише правоохоронці та суд. Будь ласка, не мовчіть! Допоможіть прискорити Перемогу. Ворог відповість і заплатить!” – закликала Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Партнерами ініціативи також виступили: Міністерство закордонних справ України, Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, органи прокуратури країн Спільної слідчої групи – Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини.